Riet Brouwer

Riet Brouwer

Heerlen
  • Persoonlijke coaching
  • Coaching voor leidinggevenden
  • Loopbaancoaching
  • Omgaan met stress

Sinds 2005 werk ik voor Zuyd hogeschool als coach. Voor al haar faculteiten en diensten, waardoor ik een goed beeld van de werkomgeving en werkinhoud van docenten, teamleiders, directeuren en ondersteuners heb.

Binnen de coaching staan de vragen Wie ben ik?, Wat wil ik?, Waarom wil ik dat? en
Wat zijn andere mogelijkheden? centraal. Ontdekken wat het beste bij je past en hoe met jezelf en anderen positief om te gaan binnen je werkomgeving. Het is een heel proces om je eigen loopbaan ter hand te nemen en te kunnen denken: Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn welbevinden en werkplezier.

Gedurende het intakegesprek bespreken we je coachingsvragen. Op basis hiervan stel ik samen met jou een plan van aanpak op waarin de doelstellingen van het traject helder geformuleerd staan. Het aantal afspraken staat vermeld, een eventuele tussenevaluatie, maar zeker een eindevaluatie. In een drie-gesprek met je leidinggevende bespreken we het plan om vervolgens aan de slag te gaan.
Tijdens de coaching krijg je de ondersteuning die nodig is om de zaken zelf te kunnen oppakken. Oplossingen door anderen aangedragen zijn voor anderen passend, maar niet voor jou. Jij weet immers zelf het beste wat je nodig hebt. Er wordt een rustpunt gecreëerd om afstand te nemen en te kunnen reflecteren.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden worden je vragen over je persoonlijke functioneren geanalyseerd en besproken. Dit kunnen vragen zijn rondom samenwerking, conflicthantering, onderhandelen, persoonlijke stijl van leidinggeven of omgaan met stress en werkdruk. Ongeacht of je carrière nog maar net begonnen is of je al richting pensioen gaat, of het gaat om een vervolgstap, een switch naar iets nieuws, of je nu lid van een college van bestuur of eerste bediende bent, of dat je vakkennis ligt op het gebied van life cycle engineering, social work, verpleegkunde, commerciële economie of hospitality. Wanneer ik jou kan ondersteunen, zal dit voor jou en de organisatie positieve energie opleveren. Ik kijk met je mee naar de praktijk van alledag. Knelpunten aanpakken waar jij, je team en de organisatie last van hebben. Samen oefenen, ‘open minded’ met elkaar aan de slag gaan, creatief zijn in denken en handelen, op een praktische en analyserende manier. Geen wereldverschuivingen, maar door middel van kleine veranderingen zelf sturing geven aan je carrière en loopbaan.
Op mijn website kun je bij de diverse opdrachtgevers feedback van kandidaten lezen die een traject gevolgd en met succes afgerond hebben.

Werkt o.a voor:Hogeschool Zuyd
Regio:
  • Limburg
Ik wil graag een afspraak maken!
×